Store NHL-ikoner


Wayne Gretzky

Er du ishockeyfan, har du garantert hørt navnet før. Wayne Gretzky er et av de største navnene i ishockey. Den kanadiske legenden med polsk-russiske røtter er en av sportens store legender – han er den eneste spilleren som har klart å samle over 200 poeng i løpet av en sesong, og holder fortsatt den dagen i dag hele 60 NHL-rekorder som regnes til å være uslåelige. Gretzky, som spilte med draktnummer 99, var lett gjenkjennelig på banen på grunn av hans svimlende teknikk. Trøyen med nummeret 99 har forresten blitt fredet, altså kan ingen andre spillere i NHL bruke dette tallet på sin trøye. Såpass stor respekt har kanadieren tjent opp gjennom sin 21 år lange karriere.

Mario Lemieux

En annen stor legende i ishockeysporten er Mario Lemieux. Også dette store NHL-ikonet stammer fra Canada, men tilbragte mesteparten av sin karriere i Pittsburg Penguins. Lemieux var en stor mann med sine nesten to meter i strømpelesten, og dermed var han nesten ustoppelig på banen. På lik linje med Gretzky og Crosby regnes Lemieux til å være blant de aller beste ishockeyspillerne gjennom tidene, og alle tre legendene er med på Canadas Walk of Fame.

Sidney Crosby

Snakker vi kanadiske ishockeylegender og store NHL-ikoner, er også Crosby et de største navnene man komme på. Sidney Crosby spilte mesteparten av sin NHL-karriere i Pittsburgh Penguins, sammen med landslagkameraten Lemieux, der han dessverre måtte forbli i skyggen av den andre kanadiske legenden. Når landslaget samlet seg, var dog Crosby helt uerstattelig. Hans fantastiske teknikk og skyhøye fart gjorde ham umulig å fange for motstanderne. Han ledet Canada til OL-seier mot Sverige og fortjente virkelig sin plass som kaptein.