Eurohockey Championships 2015


Hockey er en populær sport her i Europa, og de verdens beste landslagene er fra vårt lille kontinent. Landhockey er en olympisk gren, og regnes som en av historiens eldste idretter. For å finne ut hvilket landslag er Europas beste uten å måtte vente fire år på neste OL, har et eget Europamesterskap blitt avholdt annenhvert år siden 1970. Det er Tyskland som har stukket av med flest seiere i dette EM i landhockey, men de siste årene har flere andre lag kommet på banen og utfordret den tyske maskinen.

Eurohockey 2015 rett rundt hjørnet

Nå er det ikke lenge igjen til et nytt Eurohockey Championships skytes i gang, og denne gang tar de store stjernene turen til London, hovedstaden i Storbritannia. Siden landhockey er veldig uforutsigbart, er det vanskelig å si hvem som vil stikke av med seieren. De fleste eksperter tror at Tyskland vil gjøre det best i år, siden tyskerne har lang historie i landhockey og har vunnet de siste to titlene uten særlig store problemer. Samtidig må man huske på at Nederland lenge har vært blant verdens sterkeste lag i landhockey, og uten gullmedaljer de siste åtte årene blir det muligens nederlendernes tur i år. Ekspertene mener samtidig at man bør følge med på Belgia, som viste utrolig god teknikk under det siste mesterskapet. Der var belgierne på hjemmebane, og var utrolig nære på å ta sitt aller første gull i landhockey. De kjempet seg frem til finalen, der de måtte se seg slått av tyskerne med beskjedne to mål.

Borte bra, hjemme best

Siden årets Eurohockey Championships finner sted i London, er det meget trolig at det engelske laget vil komme seg til sluttstadiet. Engelskmennene er klare til hard kamp, og med litt hjelp fra hjemmefansen vil de muligens vise ekstra høy klasse. De måtte se seg slått av Nederland i kampen om bronsen under det siste mesterskapet. Vil de ta et nytt gull i år? De klarte det i 2009, nå har de muligheten til å gjøre det igjen.