Home » NHL

Er du ishockeyfrelst, har du kommet til helt rett sted. Hos oss vil du få med deg de heteste nyhetene fra den kaldeste sporten av dem alle – ishockey. Alt som skjer i NHL vil dukke opp her hos oss, fra mindre nyheter og overganger til store kamper og artikler om historien til denne ishockeyligaen. National Hockey League, forkortet NHL, er den desidert beste ishockeyligaen der ute – det er der de største stjernene holder til, og de største lønningene blir gitt ut. NHL består av 30 ulike ishockeylag, 23 fra USA og 7 fra Canada.

Hundreårsjubileum kommer opp snart

Denne heftige ishockeyligaen har vært en årlig begivenhet helt siden 1917, altså feirer de snart sitt hundreårsjubileum. Før i tiden var kanadiere i flertall, men nå er NHL fullt av både amerikanere og andre folk fra hele verden, spesielt fra Europa. NHL har et utrolig stort mangfold av lag og spillere, med utallige store profiler som lenge har holdt seg på toppen av kjendisfjellet. De 30 lagene er delt opp i 4 ulike divisjoner. Her snakker vi ikke divisjoner som her hjemme i Europa, altså oppdeling etter klasse og styrke. Nei, i NHL deles divisjonene opp i geografiske regioner – Atlantic Division for byer ved Atlanterhavet, Metropolitan Division for storbyene rundt New York, Pacific Division for byer ved Stillehavet og Central Division for byer midt i landet.

En fjær i hatten – Stanley Cup

De ulike lagene kjemper både om topplasseringene i sine divisjoner, og om den prestisjefulle cupen – Stanley Cup. Hvert år kjemper de aller beste lagene i Stanley Cup Playoffs, med flere ishockeykamper etter hverandre der vinneren får løfte den verdenskjente pokalen med vinnerens navn inngravert. Gjennom tiden har mange ulike lag stukket av med seieren i Stanley Cup og fått retten til å kalle seg mestere av mestere i NHL. Det kanadiske laget Montreal Canadiens har tatt flest seire – hele 24 av dem gjennom historien.

USAs beste lag

Det beste amerikanske laget er Detroit Red Wings, som har vunnet 11 ganger. Årets Stanley Cup ble vunnet av Chicago Blackhawks, mens New York Rangers vant Presidents Trophy. New York Rangers er forresten laget der Oslo-gutten Mats Zuccarello Aasen spiller – en av de aller beste norske ishockeyspillerne for øyeblikket. Det er dessverre ikke mange nordmenn som har hatt en strålende karriere i NHL, men Zucca og Espen «Shampoo» Knutsen er kjent to av unntakene.